Direktlänk till inlägg 2 september 2009

Nya tider och studier

Av Max - 2 september 2009 19:38

Så var det gjort, den metaforiska tärningen är kastad och det ser ut att bli en sexa. Sitter i dagsläget ute i förorten till Uppsala, i mitt alldeles egna rum och försöker ta in den information jag fått här de senaste dagarna.


Har än så länge inte haft nöjet att ge mig ut på nationspubarna, men det lovas bli något åt det hållet snart när seniorerna på kandidatprogramet i Kultur och Samhällsanalys ska låta oss stackars nollor dricka en öl vid varje nationspub. Blir bra.


Måste också ta och säga det att det än så länge inte alls varit någon hets med studierna på det sätt jag hade trott, hade en 1 timmes föreläsning idag om estetik (som var väldigt långtråkig, tur att jag inte läser estetik) men i övrigt bara vandrat omkring, ätit mat med föräldrarna på besök och sett på film. Förhoppningsvis trappas dock studierna upp lite snart så att man faktiskt lär sig någonting, men jag måste säga att några att föreläsningen igår om vad filosofiska problem är var väldigt intressant och humoristisk och jag tänker således avsluta det här skämtet till blogguppdatering med vad professorn i praktisk filosofi vid Uppsala universitet sade igår: "Ett exempel på ett mediokert samhälle vore om alla åt potatis och lyssnade på hissmusik."


Ps: Jag vill ha tips på dystopiska filmer och böcker!

 
 
Ingen bild

Max

2 september 2009 22:07

Har sett Equilibrium, bladerunner, Metropolis av Lang och 1984. Tankade faktiskt precis dark city så den blir till att se, såg Sin City också precis.. Den var ganska mysig men egentligen lite för noir för min smak, även om det är fint det med.. Den ska tankas!

 
Ingen bild

Om medhjälp till upphovsrättsbrott m.m.

2 september 2009 23:46

Vi skriver till er i egenskap av ombud för ett stort antal svenska rättighetsinnehavare till filmer.

Stockholms tingsrätt dömde den 17 april 2009 personerna bakom fildelningstjänsten The Pirate Bay för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. Påföljden bestämdes till ett års fängelse för var och en av de tilltalade, vilka också ska betala över 30 miljoner kronor i skadestånd till rättighetsinnehavare. Den brottsliga gärningen bestod bl.a i att de tilltalade genom verksamheten med The Pirate Bay främjat att andra personer via överföringar på Internet av filer innehållande vissa upphovsrättsligt skyddade verk gjort dessa tillgängliga för allmänheten samt att dessa främjat att andra framställt exemplar av verken.

Vi har uppmärksammat att ni, genom verksamheten med bloggen på motsvarande sätt medverkar till intrång i upphovsrätten till ett flertal verk vars rättigheter tillkommer våra huvudmän.

Ni anmodas härmed att omedelbart vidta nödvändiga åtgärder för att förhindra de pågående intrången. Ni uppmanas därför att:

- Radera alla .torrent-länkar från bloggen som hänvisar till upphovsrättsskyddade verk,


- vidta åtgärder för att förhindra framtida länkningar från bloggen som hänvisar till skyddade verk, samt


- vidta åtgärder för att förhindra möjligheten att publicera länkarna eller delar av dessa i bloggens kommentarsfält.

Om inte er medverkan till intrången har upphört senast den 17:e September 2009, har vi våra huvudmäns uppdrag att vidta rättsliga åtgärder mot er.

Med vänliga hälsningar

Svenska Antipiratbyrån

 
Ingen bild

The knights who says NI!!!

3 september 2009 16:13

HAHA, detta var fan det värsta och absolut löjligaste jag någonsin varit med om!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Max - 22 januari 2010 18:50

Det känns lite tröttsamt när man hör debatten kring integration idag, speciellt när det kommer till främlingsfientlighet. Människor går med i grupper åt höger och vänster, mot rasism och främlingsfientlighet, såna saker som alla utom de mest inbitna ...

Av Max - 17 januari 2010 02:29

Jag läste en intervju med Torbjörn Tännsjö (professor i etik vid Stockholms universitet) där religion diskuterades. Tännsjö är en stor kritiker av religion i allmänhet, med specifik fokus på kristendomen då han tycker den aldrig kan vara något annat ...

Av Max - 7 januari 2010 00:47

Jag läste häromdagen om en bok som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på nu (trots frenetiskt letande, men ni med en källkritisk inställning får helt enkelt göra er till tåls!) men som skrivits av en kulturantroprolog och handlade om den civiliserade...

Av Max - 10 september 2009 21:09

Så, nu har jag lyssnat igenom Muse nya skiva The Resistance tre gånger från början till slut, vilket självklart inte är tillräkligt för någon ingående analys, men det ger åtminstone en överblick.   Jag måste säga att jag inte riktigt vet vad jag ...

Av Max - 3 september 2009 13:05

Nu får det väl ändå vara nog med dessa dumheter! Jakob publicerade igår en länk till en torrent på piratebay i mina kommentarer, och strax därefter skriver någon som åtminstone utger sig för att vara antipiratbyrån att jag måste ta bort länken eller ...

Ovido - Quiz & Flashcards